22. marraskuuta 2010

Baklava

Ainekset

  • 250 g filotaikinaa
  • 250 g rouhittuja pähkinöitä (saksanpähkinöitä, pistaaseja tai kuorittuja manteleita)
  • 125 g voita
  • 1 g kanelia
  • 1,5 dl vettä
  • 120 g sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl hunajaa
  • puolikkaan sitruunan mehu


Valmistus

  1. Esilämmitä uuni 200 C ja voitele 20x20 vuoka.
  2. Pilko pähkinät ja heitä kaneli sekaan. Laita sivuun. Avaa filotaikinapaketti ja jaa se kahtia, kuitenkin niin että se sopii vuokaan. Peitä taikina kostealla pyyhkeellä, ettei filotaikina pääse kuivumaan. Laita kaksi taikinalevyä vuuan pohjalle ja voitele ne huolellisesti. Toista kunnes sinulla on 6 kerrosta taikinaa vuuan pohjalla. Sirottele 2-3 rkl pähkinäsekoitusta väliin. Aseta taas kaksi filotaikinalevyä, voitele ne ja lisää pähkinöitä. Jatka tätä kerrostamista niin kauan että sinulla on jäljellä enää 6 taikina levyä. Kerrostele nämä parettain vuoan päälle, samalla tavalla kuin alussa.Voitele myös pinta.
  3. Terävää veistä käyttäen leikkaa baklava neliöihin tai salmiakkikuvioihin, niin että veitsi leikkaa baklavan vuuan pohjaan saakka. Paista noin 30-40 minuuttia, kunnes baklava on kullanruskea ja rapea.
  4. Tee siirappi sillä aikaa kun baklava paistuu. Keitä sokeri ja vesi kattilassa. Lisää vaniljasokeri, hunaja ja sitruunanmehu. Anna kiehua kasaan noin 10 minuuttia.
  5. Poista baklava uunista ja lusikoi siirappi heti sen päälle. Anna jäähtyä, mutta älä peitä millään, koska muuten baklavan rapeus katoaa.
  6. Tarjoile jäätelön tai maustamattoman jogurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti