20. lokakuuta 2010

Libanonilaiset syntymäpäiväjuhlat


Täytin viime viikolla 22 vuotta ja sen kunniaksi pidin viikonloppuna syntymäpäiväjuhlat, joiden teemana oli alkukesän Libanonin-matkani inspiroimana Libanon. Halusin että jokainen pukeutuu asiaan kuuluvalla tavalla, joten kaikilla oli huivit päässä.

Ruoan oli myöskin oltava teemaan sopivaa, joten suuntasin Kalasataman tukkutorin vieressä sijaitsevaan Ararat Ari Food Bazar -kauppaan, joka myy aitoja elintarvikkeita ja kulutustuotteita eri lähi-idän maista. Olo oli kuin lapsella karkkikaupassa, kun astuin sisälle kauppaan. Koko kauppa oli lattiasta kattoon täynnä erilaisia ruokia, mausteita, juomia, lihoja, vihanneksia jne. jollaisia en ollut koskaan elämässäni edes nähnyt, en edes Libanonin-reissulla.

Pitkällisen pohdiskelun ja kiertelyn tuloksena päädyin ostamaan nipun silolehtipersiljaa, kaksi purkkia valmista hummustahnaa, purkin baba ghanoushia, tahinia, kikherneitä, falafel-maustesekoitusta, taateleita ja filotaikinaa. Olisin voinut ostaa vaikka mitä muutakin, mutta aika ei antanut periksi.

Näillä eväillä, kävin myös tavallisessa kaupassa ostoksilla, pääsin sitten valmistaa ystävilleni falafeleja, lammaspyöryköitä, tsatsikia, hummusta ja baba ghanoushia, baklavaa, viinilehtikääryleitä ja papuja. Lisäksi tarjosin boolia, johon olin saanut inspiraation Turkissa juomastani omena-teestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti